با محبوبیت فزاینده ایمپلنت های دندانی، مهم است که بدانید در صورت نیاز به آن چه گزینه هایی در دسترس است. همانطور که فدراسیون پریودنتولوژی اروپا (EFP) توضیح می دهد، ایمپلنت های تیتانیوم نوع سنتی مورد استفاده بوده اند، زیرا تیتانیوم می تواند به خوبی با استخوان فک انسان ترکیب شود. اما با پیشرفت تکنولوژی، مواد جدیدی مانند زیرکونیا وارد عمل شده اند. در اینجا نگاهی به ایمپلنت های زیرکونیا و تیتانیوم و برخی از عوامل کلیدی که باید هنگام بحث در مورد گزینه های خود با دندانپزشک خود در نظر بگیرید، آورده شده است.

تاریخچه مواد ایمپلنت

به گفته EFP، از اواسط دهه 1960 از ایمپلنت های دندانی برای جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده می شود. آنها می توانند تاج، بریج یا حتی دندان مصنوعی را به عنوان جایگزینی برای یک یا چند دندان از دست رفته پشتیبانی کنند. ایمپلنت ها به طور سنتی از تیتانیوم ساخته می شوند، اما ایمپلنت های سرامیکی مانند زیرکونیا به عنوان گزینه های جایگزین توسعه یافته اند.

ایمپلنت‌های اکسید آلومینیوم برای مدت کوتاهی قبل از زیرکونیا مورد استفاده قرار می‌گرفتند، اما طبق مقاله‌ای در Periodontology 2000، در اوایل دهه 1990 از بازار خارج شدند. سپس ایمپلنت‌های زیرکونیوم دی اکسید - یا زیرکونیا - با خواص بهبود یافته به عنوان جایگزین‌های بدون فلز برای تیتانیوم معرفی شدند. .

مزایا و معایب ایمپلنت زیرکونیا

طبق مقاله Periodontology 2000، ایمپلنت زیرکونیا چندین مزیت دارد:

  • زیرکونیا با بافت های انسانی سازگار است.
  • ایمپلنت های زیرکونیا جذب باکتریایی کمی دارند.
  • آنها دارای استحکام بالا و مقاومت در برابر شکستگی هستند.
  • آنها در برابر سایش و خوردگی نسبتاً خوب مقاومت می کنند.

از آنجایی که مواد را می توان به راحتی رنگ کرد تا با دندان طبیعی بیمار مطابقت داشته باشد، زیبایی شناسی عالی دارند، که می تواند به ویژه در هنگام جایگزینی دندان جلو بسیار مهم باشد، همانطور که گزارشی در Case Reports in Dentistry توضیح می دهد.

همانطور که در مقاله Periodontology 2000 اشاره شده است، در حالی که مزایا مشخص است، استفاده از ایمپلنت های دندانی زیرکونیا دارای معایبی است:

با گذشت زمان، این ماده می تواند خراب شود و منجر به ترک های ریز شود.

این ماده معمولاً فقط در ایمپلنت های یک تکه موجود است. اگر بیمار به ایمپلنت دو تکه نیاز داشته باشد که از یک اباتمنت زاویه‌دار برای اصلاح تراز استفاده می‌کند، ممکن است نیاز به انتخاب یک گزینه فلزی داشته باشد.

اگر بیمار پس از نصب ایمپلنت نیاز به اصلاح داشته باشد، باید از زیرکونیا اجتناب کند، زیرا هرگونه ساییدگی روی سطح ایمپلنت می تواند مقاومت آن را در برابر شکستگی ضعیف کند.

اگرچه شواهد محدود است، ایمپلنت های زیرکونیا ممکن است در مقایسه با تیتانیوم، نرخ شکست بالاتری داشته باشند.

مزایا و معایب کاشت تیتانیوم

برعکس، در انتخاب ایمپلنت ساخته شده از تیتانیوم چندین مزیت وجود دارد که در مقاله Periodontology 2000 به آنها اشاره شده است:

ایمپلنت‌های تیتانیومی می‌توانند در انواع دو تکه عرضه شوند، که در صورت نیاز به ایمپلنت‌های زاویه‌دار برای اصلاح موقعیت ایمپلنت مفید است.

میزان شکست ایمپلنت های تیتانیوم به طور قابل توجهی کمتر از ایمپلنت های زیرکونیا است.

این ایمپلنت ها دارای مقاومت بالایی در برابر خوردگی در دهان و زیست سازگاری عالی با بافت استخوان و لثه، بر اساس بررسی در مجله درماتولوژی هند، هستند.

با این حال، چندین معایب مرتبط با ایمپلنت تیتانیوم نیز وجود دارد:

همانطور که مجله بررسی پوست هندی خاطرنشان می کند، اگرچه نادر است، اما اگر بیمار واکنش آلرژیک به فلز داشته باشد، کاشت تیتانیوم ممکن است شکست بخورد. بیمارانی که سابقه آلرژی دارند باید قبل از کاشت ایمپلنت تیتانیوم دائمی، ارزیابی حساسیت فلزی دریافت کنند.

بر اساس مقاله آکادمی بین المللی طب دهان و سم شناسی، برای بیماران مبتلا به برخی بیماری های خودایمنی - مانند آرتریت روماتوئید، بیماری کرون یا دیابت - یون های فلزی آزاد شده از ایمپلنت می توانند باعث التهاب و تحریک موضعی شوند.

همانطور که در مقاله Periodontology 2000 توضیح داده شده است، اگر بافت اطراف ایمپلنت نازک باشد، فلز تیره ممکن است نمایان شود و در نتیجه زیبایی شناسی ضعیفی ایجاد شود.

با نگهداری دقیق، ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند سال‌ها کار کنند. EFP گزارش می دهد که 95٪ از ایمپلنت ها حداقل پنج سال دوام می آورند، اما بیشتر آنها احتمالاً عمر بسیار طولانی تری دارند. به منظور افزایش طول عمر ایمپلنت خود، باید یک روال بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید، از سیگار کشیدن خودداری کنید و به طور منظم در معاینات دندانپزشکی شرکت کنید.

انتخاب مواد کاشت مناسب برای شما یک تصمیم مهم است. گزینه های خود را با متخصص دندانپزشکی خود در میان بگذارید و مطمئن شوید که با ارائه دهنده بیمه خود نیز صحبت می کنید تا گزینه مقرون به صرفه برای موقعیت خاص خود پیدا کنید.