در حالی که دولت ها در پاسخ به همه گیری19 COVID- تامین کالا  و خدمات وابسته به آن را در مرزها محدود می کنند ، کشورهای مختلف در سطح جهانی یک سال پر از چالش پیش رو خواهند داشت. به دنبال شیوع19 COVID- در بیش از 200 قلمرو و کشور در سراسر جهان و تأثیر آن بر اقتصاد جهانی ، کشورها همچنان شاهد کمبود نیروی کار و همچنین افزایش هزینه معاملات و تحریف در زنجیره های عرضه مواد غذایی در سطح جهان خواهند بود.

گسترش کروناویروس تأثیرات بی سابقه ای در همه بازارهای مواد غذایی ، از جمله بازار میوه و سبزیجات داشته است. این موضوع نه تنها تامین مواد غذایی و میوه و سبزی را در داخل مرزها تحت تاثیر قرار داده است بلکه برای کشور هایی که برای تامین میوه و سبزیجات خود ناچار به واردات آن ها هستند مشکلات عمده ای بوجود آوره است. محدودیت هایی حمل و نقل و زنجیره انسانی به طور کلی زنجیره  صادرات میوه و واردات آن را دچار اختلال کرده است. خوشبختانه کشورمان ایران به دلیل پتانسیل بالایی که در تولید میوه و موارد کشاورزی دارد، نیاز چندانی به واردات محصولات کشاورزی ندارد (البته بخشی از محصولاتی که مصرف بالایی در کشومان دارند بنا به صلاحدید مسئولین کشور وارد می شود).

ویروس کرونا و صادرات میوه

اما به هر حال نمی توان منکر این موضوع شد که سرعت همه گیری کرونا بخشی از زنجیره تامین میوه و مواد غذایی را تحت تاثیر قرار داده و خساراتی را متوجه آن ها کرده است.

اما موضوعی که شاد قابل بحث باشد این است که کرونا صادرات میوه را نیز بی نسیب نگذاشته است. کاهش 40درصدی صادرات انبه هندوستان ان هم در اوج فصل فروش ان گواه این موضوع است..

تصور کنید کشوری مانند روسیه که به دلیل شرایط اب و هوایی ناچار است بخشی از نیاز های غذایی خود را از طریق واردات تامین کند، تا چه اندازه در تامین مواد غذایی خود دچار مشکل شده است.

از یک سو به دلیل گسترش ویروس، حجم زیادی از محصولات میوه در اختیار باغداران باقی مانده و  از سوی دیگر ممنوعیت های تردد باعث شده است بسیاری ار باغدارانی که هرساله محصولات ان ها برای صادرات جمع اوری می شد امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا خریداری برای محصولشان نداشته باشند.

صادرات میوه از زمان برداشت محصول، انتقال به کارخانه، بسته بندی صادراتی، حمل و نقل، انتقال به گمرک و سپس ارسال به کشور مقصد همه و همه تحت تاثیر وروس کرونا تا حدودی دچار اخلال شده است. یافتن کارگران ، برنامه ریزی کارگران و اطمینان از ایمنی آنها مهمترین دغدغه عملیاتی در چرخه صادرات میوه است. از جمع آوری میوه تا مرحله ترخیص میوه برای صادرات، این نگرانی وجود دارد. دلیل عمده این موضوع هم نگرانی از بابت اختلالی است که در  میزان عرضه و تقاضای میوه و محصولات غذایی رخ داده است.

اما در عین حال از منظری دیگر پتانسیل بالای ایران در ت.ولید محصولات کشاورزی در مقایسه با کشور های حاشیه خلیج فارس فرصت صادرات میوه به این کشور ها را فراهم کرده است. یکی از حوزه‌هایی که امکان حفظ بازار آن حتی در ایام کرونا وجود دارد، محصولات کشاورزی هستند. بسیاری از کشورهای منطقه برای تداوم زندگی و مدیریت بازارهایشان به واردات محصولات کشاورزی و غذایی احتیاج دارند و ایران نیز ظرفیت بالایی برای صادرات این محصولات دارد.

شاید بتوان گفت در زمانی که خرده فروشی های شهر ها و محله ها با توجه به شیوع ویروس کرونا متحمل ضرر های بسیاری شده اند، اما از سوی دیگر فروشگاه های آنلاین که نیاز به حضور مردم ندارد در این دوران توانسته اند بخش بسیاری از نیاز های مردم در رابطه با تامین میوه و مواد غذایی را پوشش دهد. از این رو شاید بتوان گفت فروشگاه های انلاین در دوران کرونا تبدیل به بازار های فروش به صورت وسیع می باشد.

اما آیا خرید میوه و محصولات غذایی از طریق فروشگاه ها آنلاین به همین صورت باقی می ماند؟ و آیا تامین نیاز های مردم به صورت آنلاین برای حجم بسیاری از خانوارها توانایی پاسخگویی را دارد؟ و آیا صادرات میوه و سبزیجات تازه در طی دوران کرونا در سطح جهانی در رکود باقی خواهد ماند؟

شرکت های صادر کننده میوه مانند گروه بازرگانی ولگا که به صورت حرفه ای در صادرات میوه و سبزی فعالیت می کنند می توانند محصولات کشاورزی شما را در بسته بندی صادراتی استاندارد و مطابق با استاندارد های جهانی به سایر کشور ها از جمله روسیه صادر کنند.گروه بازرگانی ولگا آماده ارائه مشاوره در زمینه صادرات میوه و انواع محصولات کشاورزی است.برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با صادرات میوه اینجا کلیک کنید