همه آنچه که در زندگی روزمره با آن سرو کار دارد در این وبلاگ مطرح می کنیم

۲ مطلب در بهمن ۱۳۹۹ ثبت شده است

توصیه متخصصان مهتاطب در مورد ریزش مو و شوره سر

شوره سر و ریزش مو حالاتی هستند که خیلی از ما در زمان خاصی از زندگی خود تجربه کرده ایم. پوست سر به طور مداوم جایگزین می شود و سلول های قدیمی در نقطه ای که می میرند، پوسته پوسته می شوند و معمولا هم قابل مشاهده هستند. کسانی که شوره سر دارند، چرخه طبیعی جایگزینی پوست سریع تر طی می شود، بنابراین پوست سر توده های بزرگتر و روغنی ایجاد می کند. ما معمولا با نشانه هایی مانند خارش پوست سر، پوسته پوسته شدن پوست و خشک شدن پوست خود متوجه شوره سرمان می شویم. تحقیقات متحصصان پوست نشان میدهد که این عارضه، از دوران بلوغ شروع می شود و تا میانسالی ادامه خواهد داشت.

شوره سر چیست؟

شوره سر وضعیتی از پوست سر است که باعث ایجاد لکه های پوستی می شود. اگر موهای تیره دارید یا از رنگهای تیره کننده استفاده می کنید، ممکن است متوجه پوسته پوسته شدن در مو یا برس خود شوید. همچنین ممکن است شوره موی سر باعث خارش پوست سر شما شود. به عبارت دیگر شوره سر ریخته شدن سلول های مرده اسکالپ است و نباید با خشکی پوست سر اشتباه گرفته شود.

 

درمان های خانگی شوره سر

همه راه حل ها برای تمام افراد به یک نسبت تاثیر گذار نیستند چون علل شوره سر در افراد مختلف بسسیار متفاوت می باشد. استراتژی درمان شوره سر باید متناسب با سن فرد، شرایط آب و هویی محل زندگی او، بیماری های زمینه ای و شدت شوره سر او بستگی دارد.

چای سبز

چای سبز، اسناس نعناع و سرکه سفید را باهم ترکیب کرده و ۵ دقیقه روی پوست خود مالش دهید؛  سپس با یک شامپو و نرم کننده بدون سولفات بشویید. چای سبز و روغن ضروری نعناع دارای آنتی اکسیدان و خاصیت ضد میکروبی هستند که باعث سلامت پوست سر و حالت دهی موها می شوند.

روغن نارگیل

۵ تا ۱۰ قطره روغن درخت چای را با ۵ قاشق غذاخوری روغن نارگیل مخلوط کنید. این ماسک مو را حداقل ۳۰ دقیقه در روز روی پوست یر خود نگه دارید و سپس آن را بشویید. دلیل استفاده از این ماسک، مبارزه با قارچ ها و مخمرهای پوست سر می باشد و روغن درخت چای درخشش موها را افزایش میدهد.

آب لیمو

۲ قاشق غذاخوری آب لیمو را روی پوست سر خود بگذارید و تا یک دقیقه صبر کنید. سپس ۱ قاشق چای خوری آب لیمو و آب را باهم ترکیب کنید و موهای خود را با این محلول بشویید. این ماسک را قبل از استحمام روی پوست خود قرار دهید.  آب لیمو اسیدهای دارد که با قارچ هایی که باعث شوره سر می شوند مبارزه می کند. مزیت دیگر ماسک آب لیمو، عدم وجود مواد شیمیایی در آن است، بنابراین به پوست سر آسیب نمی رساند.

سرکه سیب

سرکه سیب قارچ هایی که منجر به شوره سر می شوند را از بین می برد و خارش پوست سر را تسکین میدهد.  سرکه سیب را با مقداری آب مخلوط کرده و از آن به عنوان یک شامپوی دائمی برای درمان شوره سر استفاده کنید.

روغن درخت چای

از قدیم الایام، مردم از روغن درخت چای برای درمان بیماری هایی مانند درماتیت و آکنه و درد پا استفاده می کردند. خواص روغن درخت چای برای از بین بردن قارچ ها و باکتری های پوست سر را از بین ببرد و مانع شوره سر بشود.
روغن درخت چای را به صورت مستقیم روی پوست سر نمالید زیرا می تواند باعث التهاب و بثورات شود. چند قطره روغن درخت چای را به شامپوی خود اضافه کنید و مانند زمان های عادی، شامپوی خود را روی سرتان بمالید.

جوش شیرین

روی موهای مرطوب خود، ۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین روی سر خود بریزید و سپس سر خود را با آب یا شامپو بشویید. فواید جوش شیرین برای شوره سر، مبارزه با قارچ های پر کار و لایه برداری کردن پوست است.

گیاه آلوئه ورا

آلوئه ورا فواید بسیار زیادی برای پوست دارد. ژل روی برگ های این گیاه، شامل آنتی اکسیدان ها و اسیدهای آمینه می باشد که دشمن شوره سر هستند، اما این تنها فواید آلوئه ورا نیست. محققان دریافته اند که آلوئه ورا باعث حفظ رطوبت و کاهش التهاب و خارش در پوست می شود، بنابراین کسانی که به شوره سر مبتلا هستند،

روی

حتما تا به حال درباره ضرورت ماده معدنی روی (زینک) برای بدن شنیده اید. روی باعث رشد سلول ها و افزایش ایمنی بدن می شود. طبق تحقیقات NIH، کمبود شدید روی منجر به ریزش مو، اسهال، درماتیت سبورئیک و شوره سر می شود. اگر به مواد سازنده شامپوها دقت کرده باشید، حتما دیده اید که بیشتر شامپوهای درمان شوره سر از رشد قارچ ها جلوگیری کرده و سلول های اضافی پوست را خارج می کنند.

آسپرین

حاوی اسید سالیسیلیک است که یک ماده موثر برای درمان شوره سر می باشد و در بیشتر شامپوهای شوره سر از آن استفاده می شود. برای درمان شوره سر خود، قرص آسپرین را خورد کرده و با شامپوی خود مخلوط کنید. هنگام استحمام، این شامپو را روی موهای خود بمالید و بعد از چند دقیقه آب کشی کنید.

تفاوت ریزش مو و ریزش مو شدید

متداول ترین علت ریزش مو (آلوپسی آندروژنتیک)، فرآیندی به نام ریزش است. موهای شما یک چرخه رشد را طی میکند که در آن فولیکول های (ریشه های) مو در پوست شما موهای جدید تولید می کنند. این موها رشد می کنند؛ بعد از مدت زمان خاصی دیگر رشد نمی کنند و می ریزند، سپس موی جدیدی از فولیکول خارج می شود تا جای آن را بگیرد.

ریزش مو اصولا مورد نگران کننده ای نیست؛ اما می تواند نشان دهنده یک بیماری جسمی باشد. متخصصان پوست بر این باورند که روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو از بین مروند واین کمتر از ۱۰/۰% از موهای شماست.

ریزش موی شدید

ریزش مو اگر در حالت عادی باشد، منجر به طاسی سر نمی شود چون موهای جدید، جایگزین موهای ریخته شده می شوند، اما وقتی دست در موهای خود می کنید و متوجه کم حجم شدن موهای خود می شوید، موقه شانه کردن با توده از از مو مواجه می شوید، هنگام استحمام موهایتان بیش از حد می ریزد و در یک کلام موها به طرز قابل توجهی میریزد، یعنی ریزش مو شدید است که اصطلاح پزشکی آن بیماری تلوژن افلوویوم است .

درمان ریزش موی شما تنها پس از بررسی علل ریزش مو امکان پذیر است و تنها در صورتی که ارثی نبوده و یکی از علت های ریزش موی فصلی، بیماری مانند تیروئید و کم خونی، استرس، کاهش وزن و … را داشته باشد می تواند درمان شود. اما موضوع مهم در درمان ریزش مو و جلوگیری از پیشرفت این است که تنها استفاده از یک محصول به درمان قطعی نمی انجامد، بلکه باید پکیجی از محصولات را برای اقایان و خانم ها به صورت جداگانه مورد استفاده قرار داد. برای آشنایی هر چه بیشتر با روش های درمان ریزش مو روی لینک زیر کلیک کنید.

https://mag.mahtateb.com/fa/محصولات/درمان-ریزش-مو

دلایل ریزش مو

ریزش موی شدید و خفیف می تواند دلایل بسیار متنوعی داشته باشد؛ از عوامل استرس زا تا تغییر در رژیم غذایی. رایج ترین عوامل ریزش مو شدید عبارتند از:

• بیماری که با تب شدید همراه بوده
• اضطراب
• کاهش وزن شدید
• بارداری
• کمبود آهن و مواد مغذی
• قطع مصرف قرص های ضد بارداری
• درمان سرطان
• عمل جراحی

نتیجه گیری

همه ما وقتی با بیماری یا عارضه ای مواجه می شویم، به دنبال راه حل سریع و قطعی هستیم؛ درمان شوره سر و درمان ریزش مو نیز از این قاعده مستثنی نیستند. هیچ کدام از درمان هایی که در این مقاله معرفی کردیم درمان صد در صد قطعی نیستند و از هر فرد به فرد دیگر متفاوت است. برای معرفی بهترین روش های گیاهی و دارویی ریزش مو و درمان شوره سر به مجله  داروخانه آنلاین مهتاطب به آدرس https://mag.mahtateb.com  مراجعه کنید.
راه های ارتباطی:
شماره تماس:  ۰۲۱۵۳۸۶۷
ایمیل: Sale@mahtateb.com

بیشتر بخوانید: پیشگیری از ریزش مو: 10 نکته برای کمک به حفظ موهای خود؟

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
bs1

پیشگیری از ریزش مو ناشی از یائسگی

یائسگی یک روند بیولوژیکی طبیعی است که همه زنان در دوره ای از زندگی خود تجربه می کنند. در این مدت، بدن با سازگاری با نوسانات سطح هورمون، تغییرات فیزیکی زیادی را تجربه می کند. بسیاری از زنان در دوران یائسگی علائم ناخوشایندی از جمله گرفتگی، تغییرات خلقی و بی خوابی دارند. ریزش مو نیز یکی دیگر از موارد متداول است.

ریزش مو در زنان نسبت به آقایان لطیف تر است. اکثر خانمها به جای لکه های قابل مشاهده، کم پشتی مو را تجربه می کنند. نازک شدن می تواند در جلو ، پهلوها یا بالای سر ایجاد شود. در هنگام مسواک زدن و دوش گرفتن نیز ممکن است موها به صورت توده های زیادی ریزش کنند.

تحقیقات نشان می دهد ریزش مو در دوران یائسگی نتیجه عدم تعادل هورمونی است. به طور خاص، این مربوط به تولید کمتر استروژن و پروژسترون است. این هورمون ها به رشد سریع مو کمک کرده و مدت طولانی تری روی سر می مانند. وقتی سطح استروژن و پروژسترون کاهش می یابد، موها کندتر رشد می کنند و بسیار نازک می شوند. کاهش این هورمون ها همچنین باعث افزایش تولید آندروژن یا گروهی از هورمون های مردانه می شود. آندروژن ها فولیکول های مو را کوچک می کنند و در نتیجه باعث ریزش مو در سر می شوند. با این حال، در برخی موارد، این هورمون ها می توانند باعث رشد موهای بیشتری در صورت شوند. به همین دلیل است که برخی از زنان یائسه دچار "هلو فازی" صورت و جوانه های کوچک مو روی چانه می شوند.

برای زنانی که یائسه می شوند، علت ریزش مو تقریباً همیشه مربوط به تغییرات هورمونی است. با این حال ، عوامل زیادی وجود دارد که می تواند در ریزش مو در دوران یائسگی نقش داشته باشد. این موارد شامل مقادیر بسیار بالای استرس، بیماری یا کمبود برخی مواد مغذی است. آزمایش خون تشخیصی که می تواند سایر دلایل ریزش مو را رد کند شامل آزمایش تیروئید و یا شمارش کامل خون است.

ریزش مو ممکن است باعث شود شما نسبت به شکل ظاهری خود آگاه باشید، اما وضعیت دائمی نیست. همچنین مراحلی وجود دارد که می توانید برای درمان ریزش مو و بهبود کیفیت موهای خود انجام دهید. برای سالم و مستحکم نگه داشتن قفل در دوران یائسگی این نکات را دنبال کنید.

1. استرس را کاهش دهید

 

برای جلوگیری از عدم تعادل هورمونی ، مهم است که سطح استرس خود را کنترل کنید. کاهش تولید استروژن می تواند بر روی شیمی مغز شما تأثیر بگذارد و باعث تغییرات خلقی ، اضطراب و افسردگی شود. با این حال ، انجام یوگا و سایر روش های آرام سازی تنفسی به ویژه در مبارزه با علائم یائسگی مثر است. ورزش منظم همچنین می تواند به کاهش استرس کمک کند.

 

2. حرکت کنید

 

ورزش یکی از م keyلفه های اصلی یک سبک زندگی سالم است. وقتی ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانید، احساس قوت و شادی خواهید کرد. همچنین به جلوگیری از برخی دیگر از علائم یائسگی از جمله تغییرات خلقی، افزایش وزن و بی خوابی کمک می کند. همه این عوامل برای حفظ تعادل هورمونی مهم هستند، که رشد موهای سالم را تقویت می کند.

نوعی تمرین را انتخاب کنید که برای شما مناسب باشد. ممکن است بخواهید با دوست خود پیاده روی کنید، به باشگاه ورزشی بروید یا برای دویدن بروید.

3. خوب بخورید

 

داشتن یک رژیم متعادل و کم چرب بهترین دفاع شما در برابر ریزش مو است. اطمینان حاصل کنید که مقدار کافی غلات، میوه ها و سبزیجات را در هر وعده غذایی قرار دهید. همچنین مهم است که روغن های اشباع شده یکنواخت مانند روغن زیتون و کنجد را در رژیم غذایی خود بگنجانید. نوشیدن چای سبز و مصرف ویتامین B6 و مکمل های اسید فولیک نیز ممکن است به بازیابی رشد مو کمک کند. اسیدهای چرب ضروری نیز نقشی اساسی در حفظ سلامت مو دارند. این اسیدهای چرب را می توان در غذاهای زیر یافت:

  • ماهی سالمون
  • ماهی تن
  • روغن بذر کتان
  • گردو
  • بادام ها

4. هیدرات

 

بدن شما برای عملکرد مناسب باید هیدراته شود. در طول روز H2O را بار کنید و آب، سودا و سایر نوشیدنی های طعم دار حاوی قند بیشتری از نیاز بدن را به بدن خود برسانید. مقدار آب مورد نیاز از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به عوامل مختلفی از جمله سلامت کلی و شدت ورزش بستگی دارد. با این حال، به عنوان یک قاعده کلی، باید روزانه هشت لیوان آب 8 اونسی میل کنید.

5. طبیعی نگه دارید

 

برای جلوگیری از خشک شدن و شکستن، بهتر است از ابزارهای حرارتی مانند سشوار و اتوی صاف دور باشید. اکستنشن و سایر روش های حالت دهی نیز می توانند موهای شما را ضعیف کرده و باعث ریزش زودرس موها شوند. اگر باید موهای خود را رنگ کنید، یک رنگ مو کاملاً طبیعی انتخاب کنید. مواد شیمیایی مصنوعی موجود در رنگ ها و پرم ها می توانند سلامت پوست سر و موهای شما را به خطر بیندازند. هنگامی که موهای خود را می شوید، همیشه از نرم کننده مغذی برای سالم نگه داشتن پوست سر و رشد موهای سالم استفاده کنید.

 

اگر شنا می کنید، حتماً از کلاه شنا استفاده کنید، زیرا کلر می تواند به شکستن مو کمک کند. برای مدت طولانی در معرض آفتاب یا باد، پوشیدن کلاه برای محافظت از مو در برابر خشک شدن و شکستن بسیار مهم است.

 

6. در مورد داروهای خود با پزشک خود صحبت کنید

 

بعضی از داروها عوارض جانبی دارند که شامل ریزش مو است. اگر دچار ریزش موی قابل توجهی هستید و فکر می کنید دلیل آن داروی شماست، با پزشک خود صحبت کنید. پزشک شما ممکن است بدون هیچ گونه عارضه جانبی گزارش شده ، شما را به نوع دیگری از دارو سوق دهد. مصرف داروها را قطع نکنید تا زمانی که با پزشک خود صحبت نکنید، زیرا این امر می تواند برای سلامتی شما خطرناک باشد.

منبع:

https://www.healthline.com/

https://mag.mahtateb.com/

 

بیشتر بخوانید: پیشگیری از ریزش مو: 10 نکته برای کمک به حفظ موهای خود؟

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
bs1